Welcome!
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Festivaluri în Grecia

Go down 
AuthorMessage
Kaleido
Kaleido
avatar

Mesaje : 153
Puncte : 268
Data de inscriere : 2015-06-17
Varsta : 23
Localizare : ελλαδα

PostSubject: Festivaluri în Grecia   Wed Jun 17, 2015 9:33 pm

Climatul blând al Greciei permite de a organiza evenimente culturale în aer liber, iată de ce, de decenii, festivalurile fac parte integrantă din cultura şi din economia ţării.

De-a lungul întregii Grecii, municipalităţile, în colaborare cu centrele culturale şi alte instituţii, au pus pe picioare evenimente culturale în oraşele şi satele mai puţin importante. Marea majoritate a festivalurilor în Grecia se desfăşoară în aer liber, în lunile de vară, în teatrele antice sau în locuri special concepute ca să aibă acest efect, oferind un interes estetic şi istoric particular.

Festivalul grecesc cel mai cunoscut şi cel mai vechi este cel din Atena. Acesta este organizat de serviciul cultural al Oficiului naţional de turism grec (O.N.T.G.) şi se ţine în teatrele Irod Atticus şi Lycabette la Atena, cât şi în teatrul Epidaur.

Are loc din luna iunie până în luna septembrie. Într-adevăr, din 1955, acest festival constituie unul din evenimentele anului în teatrul roman al lui Irod Atticus, care se găseşte la Atena, la poalele lui Acropole şi care dispune de o capacitate de primire de 5000 de locuri. După ce s-a aplecat mai mult asupra teatrului grecesc şi a reprezentaţiilor muzicale, festivalul s-a diversificat mult în aceşti ultimi ani cu, în mod special, introducerea teatrului contemporan, a muzicii şi a dansului.

Back to top Go down
View user profile http://japanandkorea.wikiforum.net
 
Festivaluri în Grecia
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kaleido Star :: Cultura :: Evenimente-
Jump to: